Επαναλειτουργία του σχολείου τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

 

            Επαναλειτουργία του σχολείου τη Δευτέρα στις 11-1-2021
       Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,
Σας ευχόμαστε  Υγεία και  μια Καλή, Ελπιδοφόρα, Ήρεμη & Χαρούμενη Χρονιά με ανοιχτά σχολεία. Σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν θετικής εισήγησης της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων στη διαδικτυακή σύσκεψη με την Υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τη δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων) από τη Δευτέρα 11/1/2021.Το σχολείο  μας  θα  επαναλειτουργήσει με  τον  τρόπο  με τον οποίο ξεκινήσαμε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Θα παρακαλούσαμε να μελετήσετε προσεκτικά τα παρακάτω που σχετίζονται με τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου, στοχεύοντας στην ελαχιστοποίηση της πιθανότητας να νοσήσει παιδί ή ενήλικας στον χώρο της σχολικής μονάδας.

Αναλυτικά:

  1. Θα ισχύει κανονικά το ωρολόγιο πρόγραμμα που είχε δοθεί στους μαθητές πριν το κλείσιμο των σχολείων και όχι αυτό που δόθηκε για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
  1. Με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων η προσέλευση των μαθητών/μαθητριών θα πραγματοποιείται κανονικά 8.00 – 8.15, ως εξής:

Οι μαθητές/τριες των τάξεων Α΄, Β΄, Γ΄ θα εισέρχονται στον χώρο του Σχολείου από την ανατολική είσοδο της οδού Δρακοντοπούλων (Σκλαβενίτης). Οι μαθητές/τριες των τάξεων Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ θα εισέρχονται από τη δυτική είσοδο (Μουσικό Σχολείο).  Παρακαλούμε να τηρείτε το ωράριο-το σχολείο δε φέρει καμιά ευθύνη για καθυστερημένη προσέλευση των μαθητών.

Κατά τον ίδιο τρόπο και από τις ίδιες εισόδους θα γίνεται και η αποχώρηση των μαθητών/τριών στις 13.15. Για τους μαθητές των τάξεων Α’, Β’, Γ’ θα ισχύει η εξής σειρά: Α1,Α2,Β1,Β2,Γ1,Γ2. Παρακαλείσθε να παραμένετε στον χώρο πριν τη σκάλα εισόδου, ο υπεύθυνος εκπ/κός θα σας παραδίδει τα παιδιά σας. Το Ολοήμερο Τμήμα του Σχολείου θα λειτουργήσει  κανονικά. Η αποχώρηση των παιδιών του Ολοημέρου θα πραγματοποιείται κανονικά από την ανατολική είσοδο.

Παρακαλείστε να τηρείτε όλους τους προβλεπόμενους κανόνες τόσο κατά την πρωινή προσέλευσή σας με τα παιδιά στο σχολείο όσο και κατά την μεσημβρινή αναμονή σας στο σχόλασμα, να κάνετε σωστή χρήση μάσκας, να τηρείτε τις ανάλογες αποστάσεις και να μην παρατείνετε την παραμονή σας στις εισόδους του σχολείου, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

  1. Oι μαθητές θα βγαίνουν διάλειμμα σε διαφορετικούς χρόνους για να μην υπάρχει συγχρωτισμός. Συγκεκριμένα:

ΟΜΑΔΑ Α (Α’ Β’ Γ’ Τάξεις): 09:45-10:00, 11:20-11:35, 12:20-12:35

ΟΜΑΔΑ Β (Δ’ Ε’ ΣΤ’ Τάξεις):09:00-09:15, 10:40-10:55, 11:35-11:50

  1. Το κυλικείο θα λειτουργεί κανονικά, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.
  2. Η λειτουργία της δανειστικής βιβλιοθήκης αναστέλλεται προσωρινά και για όσο κριθεί αναγκαίο προς αποφυγή της διασποράς Covid-19.
  3. Ενημερώνουμε, επίσης, ότι το πρωί  οι μαθητές θα πηγαίνουν απευθείας στις τάξεις τους, χωρίς να υπάρχει πρωινή συγκέντρωση (προσευχή).
  4. Επισημαίνουμε ότι η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του σχολείου, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία. Τα παιδιά βγάζουν τη μάσκα μόνο στο μάθημα της γυμναστικής, την ώρα του φαγητού (στο διάλειμμα) και εκτός της τάξης(με άδεια του εκπ/κού) για μικρό χρονικό διάστημα, όποτε κρίνεται απαραίτητο («διάλειμμα μάσκας»). Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια του διαλείμματος οι μαθητές δεν παίζουν παιχνίδια που περιλαμβάνουν τη γρήγορη κίνηση. Επίσης, τα παιδιά, στο μέτρο του δυνατού, πρέπει να τηρούν τις αποστάσεις μεταξύ τους και ειδικά στο φαγητό, δεδομένου ότι κατά τη διάρκειά του δε φορούν μάσκα.
  5. Θα σας παρακαλούσαμε ιδιαίτερα να συζητάτε με τα παιδιά σας την αναγκαιότητα τήρησης των μέτρωνγια την αποφυγή της διασποράς του ιού. Είναι σημαντικό να φοράνε τη μάσκα σωστά (περιλαμβάνοντας και τη μύτη) και να πλένουν σωστά τα χέρια τους. Είναι σημαντικό οι μαθητές/τριες, εκτός από τη μάσκα που φορούν, να έχουν μαζί τους στην τσάντα τουλάχιστον 2 μάσκες ακόμα, στο σωστό μέγεθος για το πρόσωπό τους και σε ειδικό  ξεχωριστό σακουλάκι. Η μάσκα είναι αυστηρά προσωπικό αντικείμενο και το σχολείο δε μπορεί να χορηγεί επιπλέον μάσκες σε παιδιά. Προτείνουμε, αν αυτό είναι εφικτό από την οικογένεια, το κάθε παιδί να έχει, επίσης, και το προσωπικό του αντισηπτικό διάλυμα, παρόλο που σε κάθε αίθουσα υπάρχει αντισηπτικό. Ενημερώνουμε ότι στις τουαλέτες υπάρχει κρεμοσάπουνο και χάρτινες πετσέτες χεριών.
  6. Θα υπάρχει συνεχής αερισμός των αιθουσών του σχολείου σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Είναι αυτονόητο ότι θα λειτουργούν τα καλοριφέρ.
  7. Οι μαθητές/τριες πρέπει να χρησιμοποιούν μόνο τα δικά τους αντικείμενα(μολύβια κλπ) και να μη φέρνουν μπάλες ή παιχνίδια στο σχολείο.
  8. Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, παρακαλούμε πολύ να προτιμάτε την τηλεφωνική επικοινωνία ή την επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) με το σχολείο(τηλέφωνο: 2831029296 και email:mail@5dim-rethymn.reth.sch.gr. Η δια ζώσης επικοινωνία πρέπει να είναι πολύ περιορισμένη και όταν αυτή κρίνεται απαραίτητη, θα πρέπει να πραγματοποιείται κατόπιν συνεννόησης με τον διευθυντή ή με τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό.
  1. Είναι πολύ σημαντικό να ελέγχετε την κατάσταση της υγείας του παιδιού σας προτού το στείλετε στο σχολείο. Συστήνεται ο έλεγχος των παιδιών για ενδεχόμενη εμφάνιση συμπτωμάτων (πιθανώς και με θερμομέτρηση) πριν την αναχώρησή τους από το σπίτι.
  2. Σχετικά με τις βεβαιώσεις μετακίνησης των παιδιών από και προς το σχολείο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές που σας έχουμε χορηγήσει για κάθε μαθητή/τρια από τον περασμένο Νοέμβριο.

Με τη δική σας κατανόηση και στήριξη και με την τήρηση όλων των  υγειονομικών μέτρων που απαιτούνται λόγω Covid- 19, θα  ανταπεξέλθουμε στις νέες συνθήκες και θα ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία. Θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να προστατέψουμε τους μαθητές μας.

Σας ευχόμαστε Καλή Χρονιά με υγεία και πρόοδο στα παιδιά μας!

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων