ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ 5 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Την εβδομάδα 16-20-2022 στο 5 ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου πραγματοποιήθηκαν δράσεις αφιερωμένες στο παιδικό βιβλίο. Τα παιδιά συμμετείχαν σε δραστηριότητες που καλλιεργούν τη φιλαναγνωσία. Γνώρισαν και συζήτησαν δια ζώσης με συγγραφείς του τόπου μας. Η κ. Φέφη Βαλαρή επισκέφτηκε τους μαθητές Γ΄-Δ΄ τάξεων, κάνοντας έναν εποικοδομητικό διάλογο πάνω στα βιβλία της. Η κ. Μαρία Καραγιάννη συνάντησε τους μαθητές των Α΄-Β΄ τάξεων και με αφόρμηση το αγαπημένο τους βιβλίο «Ένας ξύλινος αδερφός» φτιάξανε δικές τους ιστορίες παίρνοντας μια γεύση συγγραφής. Οι μαθητές της Ε΄
τάξης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για το πρόβλημα του εθισμού στις ψηφιακές συσκευές με τον κ. Μιχάλη Λαμπαθάκη παίρνοντας έναυσμα από το βιβλίο του «Ένας δράκος στον κήπο μου». Ο ίδιος, στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της Μάχης της Κρήτης, παρουσίασε στους μαθητές της Στ΄τάξης το βιβλίο του « Το νησί των γενναίων».
Στη λήξη των δράσεων με χαρά φιλοξενήσαμε τον κ.Γιάννη Καλαϊτζάκη, εκδότη της εφημερίδας «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ», ο οποίος περιέγραψε στους μαθητές μας τη διαδρομή ενός βιβλίου από τη συγγραφή ως την έκδοσή του.
Ευχαριστούμε θερμά όλους για την ανταπόκρισή τους και την αγάπη που ενέπνευσαν στα παιδιά μας για το βιβλίο και ευελπιστούμε σε μελλοντική συνεργασία μας.

Δευτέρα 16/5/22

Η Εβδομάδα Παιδικού Βιβλίου ξεκίνησε! Οι μαθητές των Γ’ και Δ’ τάξεων υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά τη συγγραφέα κ. Φέφη Βαλαρή, της έκαναν  ερωτήσεις για τα βιβλία της και της δώρισαν τη ζωγραφιά τους!

20220516 120248 1 20220516 120404 viber image 2022 05 17 15 07 26 634

Τρίτη 17/5/22

2η Ημέρα Εβδομάδας Παιδικού Βιβλίου

Η συγγραφέας Μαρία Καραγιάννη επισκέφτηκε τους μικρούς μαθητές Α’ και Β’ τάξεων του σχολείου μας και με αφόρμηση το βιβλίο της “Ο ξύλινος αδελφός”   συζήτησε μαζί τους για το θέμα των αδελφικών σχέσεων και την έκφραση και διαχείριση των συναισθημάτων τους. Στη συνέχεια, προχώρησαν στη δημιουργία μικρών ιστοριών με την τεχνική της δημιουργικής γραφής.

1 2

Τετάρτη 18/5/22

3η Ημέρα Εβδομάδας Παιδικού Βιβλίου

Ο συγγραφέας-εκπαιδευτικός Μιχάλης Λαμπαθάκης  συζήτησε με τους μαθητές της Ε’ Τάξης για το πώς μπορεί να λυθεί το πρόβλημα εθισμού με τις ψηφιακές συσκευές και  τα παιδιά να μάθουν να παίζουν πάλι μαζί στις γειτονιές του κόσμου μας.
Στη συνέχεια, παρουσίασε στους μαθητές της ΣΤ’ Τάξης το βιβλίο του ¨Το νησί των γενναίων”.  Ένα έργο αφιερωµένο στην αδούλωτη Κρήτη μέσα από το οποίο με µοναδικά σκίτσα γίνεται αναβίωση µιας από τις κορυφαίες στιγµές αντίστασης των Κρητών ενάντια στους Γερμανούς.
1 1  2 1 3
Πέμπτη 19/05/2022
4η Ημέρα Εβδομάδας Παιδικού Βιβλίου
Η επίσκεψη των ποιητών δεν πραγματοποιήθηκε, ωστόσο  μαθητές της ΣΤ’ Τάξης αναφέρθηκαν στα γεγονότα της Μικρασιατικής καταστροφής και απήγγειλαν ποιήματα Ρεθυμνίων ποιητών στην αυλή του σχολείου, την τελευταία ώρα. Επίσης, όσα παιδιά έγραψαν ποιήματα τα παρουσίασαν σε όλους τους μαθητές.
 0 1 22 2  3 1