Εβδομάδας κοινωνικής Αλληλεγγύης 2012

Εκδήλωση στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου

Εκδήλωση στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου

Στα πλαίσια της εβδομάδας κοινωνικής Αλληλεγγύης που διοργάνωσε το 5ο Δημοτικό σχολείο Ρεθύμνου και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, πραγματοποιήθηκαν δράσεις αφιερωμένες στο έργο των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 6/6 από τις 11:00 μέχρι τις 14:00 οι μαθητές Δ', Ε' και ΣΤ' τάξεων που συνολικά αριθμούν 180 παιδιά, είχαν την ευκαρία σε ομάδες συζήτησης μαζί με τους δασκάλους τους να κουβεντιάσουν με εκπρόσωπο των Παιδικών Χωριών SOS και να παρακολουθήσουν video για το έργο και τις δραστηριότητες του Οργανισμού.

Οι μαθητές της Στ' τάξης (60 μαθητές στο σύνολο), κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς επέλεξαν και δούλεψαν με φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου το θέμα της κοινωνικής προστασίας των παιδιών που εγκαταλείτπονται ή βρίσκονται αντιμέτωπα με σοβαρά κοινωνικά προβλήματα, πως προστατεύονται από έναν φιλάνθρωπικό φορέα με μακρόχρονη εμπειρία και δράση.

Αφορμή έδωσε και το πρόσφατο ξεκίνημα συγκεκριμένης δραστηριότητας των Παιδικών Χωριών SOS στο Ηράκλειο Κρήτης. Οι μαθητές δούλεψαν πάνω στα θέματα της φιλοσοφίας και των στόχων του φορέα και κατέληξαν στην απεικόνιση και αναπαράσταση των Παιδικών Χωριών SOS σε μακέτα.

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου έχει παράδοση σε κοινωνικές δράσεις καθώς οι εγκαταστάσεις του είναι δίπλα στο κτίριο του παλαιού Ορφανοτροφείου Ρεθύμνου το οποίο τώρα στεγάζει το Μουσικό Γυμνάσιο. Αυτό βεβαίως προκύπτει από την ευαισθησία τόσο του Διευθυντή του σχολείου, όσο και του συλλόγου των διδασκόντων.

Την ίδια ημέρα (Τετάρτη 6/6) το απόγευμα στις 19.00 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ''Κοινωνικοί Φορείς & Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης'' στο χώρο του σχολείου με την συμμετοχή 17 φορέων όπου οι ίδιοι οι μαθητές παρουσίασαν  το έργο των φορέων.

Στην έναρξη της εκδήλωσης μετά τους χαιρετισμούς, έγινε 15λεπτη εισήγηση με θέμα "οι ψυχο-κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης στην οικογένεια" από την εκπρόσωπο των Παιδικών Χωριών SOS Νίκη Αυγερινού. Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Δήμου, της Εκκλησίας κλπ, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Η εκδήλωση έδωσε την ευκαιρία να συναντηθούν σε "κοινό τόπο" οι προβληματισμοί, οι ανάγκες αλλά και οι προτάσεις των τοπικών φορέων σε πνεύμα αλληλεγγύης που προτάσσεται σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Τα παιδιά είχαν αποφασίσει να κατατεθούν κάποια χρήματα ενός μαθητικού κουμπαρά που τηρούν κατά τη διάρκεια της χρονιάς, στον τραπεζικό λογαριασμό των Παιδικών Χωριών SOS.

Οι φορείς του Ρεθύμνου εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους να συνδεθούν και να αναπτύξουν συνεγασία με τις δράσεις των Παιδικών Χωριών SOS στο Ηράκλειο Κρήτης.

 

 

 

Φωτογραφίες

Εκδήλωση στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου
Εκδήλωση στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου
Εκδήλωση στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου
Εκδήλωση στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου
Εκδήλωση στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου
Εκδήλωση στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου

Πρόσθετες πληροφορίες