ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αγαπητοί γονείς,

Όπως ήδη γνωρίζετε,  επίσημα ανακοινώθηκε η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μανάδων Α/θμιας Εκπ/σης  έως τις 27 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υπουργού  Παιδείας :

Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θα λειτουργήσει εξ αποστάσεως με δύο αλληλένδετους τρόπους, με την εκπαιδευτική τηλεόραση και τη σύγχρονη τηλε-εκπαίδευση:

Α. Εκπαιδευτική τηλεόραση: αμέσως από τη Δευτέρα το πρωί στις 9 π.μ. – πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων – θα αρχίσουν να προβάλλονται από την ΕΡΤ2 τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές δημοτικού. Θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα των μαθημάτων αυτών.

Β. Σύγχρονη τηλε-εκπαίδευση: επισημαίνεται πως αυτή τη φορά η τηλε-εκπαίδευση είναι υποχρεωτική και θα πραγματοποιηθεί  σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα που θα  καταρτισθεί  τη  Δευτέρα κατόπιν απόφασης του Συλλόγου Διδασκόντων που έχει  ήδη προγραμματιστεί. Θα ενημερωθείτε  στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, αλλά και από την ιστοσελίδα του σχολείου. Θα λάβετε, επίσης, από τον υπεύθυνο του τμήματος του μαθητή τον σύνδεσμο για την webex  όλων των  εκπαιδευτικών  που διδάσκουν στο τμήμα.

Η τηλε-εκπαίδευση θα ξεκινήσει την Τετάρτη 18/11, μετά τη σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου.

 H κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30’  και θα πραγματοποιείται από τις 2.10 έως τις 5.20 .μμ. για τα Δημοτικά Σχολεία, συμπεριλαμβανομένων μικρών διαλειμμάτων. Συγκεκριμένα:

 
Ώρα Από Έως
14:10 14:40
14:50 15:20
15:30 16:00
16:10 16:40
16:50 17:20

 

 

Παρακαλώ να είστε και εσείς έτοιμοι …

Ενημερώστε  για προβλήματα τη  Δευτέρα   με ηλεκτρονικό μήνυμα. Να γράφετε ονοματεπώνυμο μαθητή – τμήμα και τα δικά σας στοιχεία.

Εάν υπάρχει  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ  δανεισμού ηλεκτρονικού εξοπλισμού  για  την υλοποίηση των δράσεων της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, παρακαλώ να το δηλώσετε  στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου.  Ο εξοπλισμός αυτός, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα, θα παραδοθεί  προς  προσωρινή χρήση στους  μαθητές με ονομαστικά πρωτόκολλα παράδοσης – παραλαβής, για όσο διάστημα αυτό απαιτείται.

 

 

Το σχολείο μας, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς, ανταποκριθήκαμε άριστα στην προηγούμενη περίοδο της αναστολής λειτουργίας των δομών της εκπαίδευσης  και θεωρούμε βέβαιο ότι έτσι θα συμβεί και τώρα.

Θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.

Μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς και κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τους μαθητές μας.

Εύχομαι καλή δύναμη !

Νίκος Φωτάκης