Ανακοίνωση για την ημέρα του Αγιασμού σχολικού έτους 2021-2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς,

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2021-2022  σας καλωσορίζω  και σας εύχομαι  υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Ο Αγιασμός  των μαθητών και εκπαιδευτικών του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνης για το σχολικό έτος 2021-22 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13  Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 09:00.

Οι μαθητές θα έρθουν στο σχολείο στις 08:15 και θα αποχωρήσουν με το πέρας του αγιασμού στις 09:45.

Οι μαθητές θα έρθουν χωρίς τσάντες.

Επισημαίνεται ότι, λόγω των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς Covid-19,  στο σχολείο θα μπουν:

  1. Οι μαθητές/τριες της Α’τάξης με 1 συνοδό ο καθένας/μια.
  2. Οι μαθητές/τριες των υπολοίπων τάξεων ΧΩΡΙΣ ΓΟΝΕΙΣ.

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση μάσκας είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ από όλους στον χώρο του σχολείου καθώς και η τήρηση των αποστάσεων.

Η  διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες. Εξαιρούνται του μέτρου, τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου. Η είσοδος των μαθητών/μαθητριών στο σχολείο γίνεται με επίδειξη και όχι προσκόμιση βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος.

Η είσοδος των συνοδών των μαθητών γίνεται με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικού αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) ή αρνητικού αποτελέσματοςταχείας ανίχνευσης(rapidtest)ή αρνητικού αποτελέσματος μοριακού ελέγχου ή βεβαίωση νόσησηςεντός του τελευταίου6μήνου.

Η προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών/τριών  των τάξεων Α’,Β’,Γ’ θα γίνει από την ανατολική είσοδο(Σκλαβενίτης)και των μαθητών/τριών των τάξεων Δ’, Ε’, ΣΤ’ από τη δυτική(Μουσικό Σχολείο).

Με εκτίμηση,

Ο Διευθυντής

Νίκος Φωτάκης