ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2022

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Έχοντας πάντα ως πρωταρχικό μας μέλημα τη διασφάλιση της υγείας όλων,σας παρακαλούμε να φροντίσετε ώστε αύριο Τσικνοπέμπτη οι μαθητές να μην έχουν μαζί τους αποκριάτικα αξεσουάρ όπως μάσκα,  περούκα, μουστάκι, καπέλο, γυαλιά κ.λ.π. Κάτι τέτοιο θα εμπόδιζε την εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς  του covid-19(σωστή χρήση της ιατρικής μάσκας, αποφυγή ανταλλαγής αντικειμένων, τήρηση αποστάσεων).

Αντιλαμβάνεστε, επίσης, ότι για τους ίδιους λόγους δε μπορεί να πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος αποκριάτικος χορός την Παρασκευή της τελευταίας  εβδομάδας του Τριωδίου έτσι όπως γινόταν πριν την πανδημία. Επειδή, όμως, κατανοούμε την ανάγκη των μαθητών μας να διασκεδάσουν και να ξεφύγουν από τη ρουτίνα τους,αποφασίσαμε τα εξής:

Την Παρασκευή 04-03-2022 οι μαθητές θα έρθουν στο σχολείο στις 08:15 χωρίς τσάντες  και ντυμένοι με αποκριάτικες στολές. Δεν επιτρέπεται να έχουν μαζί τους αξεσουάρ όπως αυτά που αναφέρονται παραπάνω και υποχρεωτικά θα φορούν τη μάσκα προστασίας από covid-19.

Τις τέσσερις πρώτες ώρες θα παραμείνουν στις τάξεις και θα κάνουν δραστηριότητες σχετικές με τις Απόκριες. Στη συνέχεια (το τελευταίο δίωρο), θα παρακολουθήσουν στην αυλή αποκριάτικα δρώμενα και θα πάρουν μέρος σε παραδοσιακά έθιμα όπως η κατασκευή χαρταετού και το γαϊτανάκι.

Παράλληλα, το Δ.Σ. του  Συλλόγου σας, τηρώντας το έθιμο του τσικνίσματος, θα προσφέρει σουβλάκι σε όλους τους μαθητές.

Αποχώρηση στις 13:15.

Το ολοήμερο τμήμα θα λειτουργήσει κανονικά.

Σας ευχόμαστε Καλές Απόκριες!

Ξένοιαστο και ξεκούραστο  τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας!